در صورتی که بهبود زخم شما به تعویق افتاده باشد، ممکن است دلایل زیر در آن دخیل باشند:
سیگار می کشید
مواد موجود در دود سیگار با کاهش قطرعروق و ایجاد اختلال در اکسیژن رسانی، مانع از بهبود زخم می شود.
دچار بیماری های زمینه ای هستید
بیماری های زمینه ای مانند دیابت، مشکلات عروقی، لوپوس، نارسایی کلیه، و سایر بیماری ها می توانند سیستم ایمنی بدن شما را تضعیف کرده و بهبود زخم را دچار مشکل کنند. هم چنین در صورت ایجاد اختلال در عروق و مختل شدن خونرسانی به میزان کافی به بستر زخم، بهبود زخم به تعویق می افتد.
بعضی داروها مانع بهبود زخم می شوند
داروهایی که در بعضی بیماری ها استفاده می شوند، مانند استروئید ها و داروهای منقبض کننده عروق، می توانند مانع از آن شوند که بدن به طور طبیعی روند ترمیم زخم را طی کند؛ زیرا این داروها علاوه بر مختل کردن خونرسانی به بستر زخم، سیستم ایمنی را نیز سرکوب می کنند و بنابراین بستر زخم مستعد عفونت خواهد شد. ترمیم زخم عفونی بیش از حالت عادی به طول می انجامد.
مواد غذایی به میزان کافی دریافت نمی کنید
رژیم غذایی مناسب یکی از فاکتورهای مهم در روند ترمیم زخم است. پروتئین یکی از اجزای مهم و لازم برای ترمیم بستر زخم می باشد که باید به میزان کافی دریافت شوند. علاوه بر آن، ویتامین هایی مانند ویتامین سی نیز برای ترمیم زخم لازم هستند. در صورتی که این مواد از طریق رژیم غذایی مناسب فراهم نشوند، بهبود زخم به تعویق می افتد.
اضافه وزن دارید
اضافه وزن باعث چین خوردگی پوست و تجمع رطوبت، باکتری و همچنین ایجاد اصطکاک در این نواحی می شود. همچنین در افراد دارای اضافه وزن، دائما به پاها و یا برآمدگی های استخوانی فشار وارد می شود که این موضوع مانع از بهبود زخم می شود. همچنین به علت وجود چربی زیر پوستی به میزان زیاد، پوست این افراد دائما کشیده می شود و در معرض زخم شدن قرار می گیرد.